Här kan ni köpa våra tablettaskar!

Halli hallå!

Tänkte bara berätta att ni kan nu hitta våra fina tablettaskar i Stinsen, närmare bestämt i butikerna Gutsy, Formale och Bergmans Form! Gå dit och köp vettja!

Planen är att ha våra tablettaskar i dessa butiker ett bra tag till men - till vår glädje - försvinner tablettaskarna i rasande fart! Så passa på att köpa när de fortfarande finns. (Glöm inte att ni fortfarande kan hitta tablettaskarna inne på Specsavers och Best of Basic i Sollentuna Centrum)

Under närmaste tiden kommer vi även att stå på Rudbeck och sälja askarna under lunchblocken. Datum och exakta tider får vi snart reda på, så håll utkik efter en uppdatering!

Du kan även hitta våra tablettaskar på Beijers och Norrviken Trä!
Köp en - eller flera - och ät med gott samvete! :)
Tänd ett ljus för jordens barn

"Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på, tänd ett ljus, för jordens barn"
Imorgon är det första advent och vi tänder vårt första ljus i adventljusstaken. När ni tänder ljuset tycker jag att ni ska tänka på de barn som har det lite svårare i världen. En till tanke slog mig nyss när jag satt med alla tablettaskar i famnen. Jag gör för första gången något som verkligen kommer att göra skillnad. Vi tjänar inget på vårt projekt och alla pengar går som sagt oavkortat till Unicef. Vårt mål är 10 000 kronor. Om vi samlar in den summan pengar kan vi göra en stor skillnad på Afrikas horn. Tänk att ett gäng tonåringar kan göra en skillnad i världen, även om den är liten. Nu ska vi kämpa med att sälja dessa tablettaskar och förhoppningsvis vill ni hjälpa till genom att köpa produkterna av oss.

Unicef har redan gjort mycket på afrikas horn. 113 plan och 39 fartyg med totalt 9 740 ton förnödenheter skickades till Afrikas horn under augusti och september månad. Förnödenheter som bland annat räckt till att behandla mer än 183 000 barn mot svår undernäring, förse 110 000 familjer med matpaket (för två veckor) och sett till att 883 000 människor fått hjälp med grundläggande hälsovård. För att läsa mer om detta länkar jag till en intressant artikel: http://hd.se/mer/2011/10/15/lagret-som-raddar-liv/

Jag vill bara säga att jag har världens bästa projektgrupp. Alla jobbar tillsammans och kämpar för att nå vårat mål. Så nu pratar jag från alla, Glad första advent från Jennifer, Ellen, Linnea, Clara, Johanna och Olivia.

Stort tack till SIKA SVERIGE

Hej alla glada godisätare!

Nu när vi äntligen har påbörjat vår försäljning och finns ute på marknaden måste vi även passa på att tacka företaget Sika Sverige (koncern inom kemiska specialprodukter för industri och bygg), för att de har gjort denna försäljning möjlig. Tack vare deras sponsring för tillverkningen av tablettaskarna går de 10 kronor du betalar för asken oavkortat till välgörenhet.

Utan deras hjälp samt deras visade engagemang om att förbättra situationen för de drabbade på Afrikas horn hade vårat projekt inte varit genomförbart. Vi vill därför säga STORT TACK till Sika Sverige!  

Sika Sverige har hjälpt oss för att vi ska kunna hjälpa andra. Nu är det vår tur att hjälpa er att hjälpa andra!     


Nu finns vi i Sollentuna Centrum

Hejsan!

Är du intresserad av att hjälpa de utsatta på Afrikas horn samt stödja vårt projekt, men är osäker på hur du ska gå tillväga? Bara lugn! Du kan, som vi tidigare nämnt, kontakta oss genom vår mail: projektafrikashorn@gmail.com - där kan du ställa frågor om du har några funderingar och självklart beställa hur många tablettaskar som helst till dig och alla dina vänner!

Från och med idag kan du även hitta och köpa våra tablettaskar inne på
Specsavers och Best of Basic inne i Sollentuna Centrum! Så när du ändå är där och uträttar ärenden kan du gå in i dessa två butiker och ta en titt på våra tablettaskar samt informationsbladen. Riktigt trevliga butiker och personal. Glöm bara inte att köpa en tablettask eller två också.


OBS! Vi söker fortfarande fler återförsäljare av våra tablettaskar!

Om du vet någon som du tror kan tänka sig att köpa in en lite större mängd tablettaskar eller vill agera återförsäljare åt oss, hör då gärna av dig till oss via mail.
Även du som privatperson kan köpa en något större mängd tablettaskar och själv stödja vårt projekt men framförallt alla de som lider på Afrikas horn. Vi kan alla göra något.

Ha det bra!
Och glöm inte - dina 10 kr kommer att rädda liv.

Hej och hå, här jobbar vi på!

Såhär kan det se ut en onsdagseftermiddag när vi sitter och arbetar med projektet. Här ska det säljas askar kan vi lova! Tjing


Hjälp till att rädda liv!

Miljontals barn drabbade av svältkatastrofen på Afrikas horn

En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring i Östafrika och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö.

UNICEF finns på plats och gör allt dom kan för att rädda barnens liv genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner.

Och du kan vara med och rädda liv. SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr. Det räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Du kan även ge en gåva till Östafrikas barn här! (http://www.unicef.se/ge-pengar/afrikas-horn)

Läs mer om vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn. (http://www.unicef.se/projekt/katastrofhjalp-till-afrikas-horn)


Ett litet smakprov...

Hej alla glada!
Här kommer ett litet smakprov på hur asken ser ut... MUMS. Visst är den snygg?

Vi söker återförsäljare

Om du vet någon som du tror kan tänka sig att köpa in en lite större mängd tablettaskar eller vill agera återförsäljare åt oss, hör då gärna av dig till oss via mail: projektafrikashorn@gmail.com.
Vi tar tacksamt emot all hjälp vi kan få. Behovet av bistånd till Afrikas horn är enormt.
Såhär ser vårt informationblad ut! Det delar vi ut till våra återförsäljare så att köpare av produkten kan få information om situationen i Östafrika och vårt projekt.

Afrikas horn

Afrikas horn är en triangelformad halvö i nordöstra Afrika där bland annat länderna Eritrea, Etiopien, Kenya, Djibouti och Somalia ligger. För tillfället lider Afrikas horn av sin värsta torka på 60 år vilket har skapat den mest omfattande svältkatastrofen på flera decennier i Somalia samt en mycket svår humanitär situation i de övriga länderna. I samband med detta har matpriserna höjts markant och sjukvården är långt ifrån tillräcklig. En långvarig konflikt har även bidragit till att läget har försämrats enormt. Över 13 miljoner människor är av akut behov och riskerar att dö inom en snar framtid om hjälp inte tillhandahålls. Situationen på Afrikas horn är minst sagt otillräcklig för människorna att leva där.


VI är projekt Afrikas horn

Hej hej hallå och välkommen till vår blogg!

Vi är 6 tjejer som går sista året på Rudbecksgymnasiet. Likt många andra treor i gymnasiet har vi också projektarbete och har valt att jobba med internationella frågor, vilket resulterade i ett arbete om de utsatta på Afrikas horn. Idén om att tillverka tablettaskar i förmån för Afrikas horn kom när vi diskuterade hur man på ett enkelt sätt kan göra skillnad. Pengarna vi samlar in går oavkortat till UNICEF som för vidare det till Afrikas horn. Genom vår sponsor Sika har detta kunnat bli möjligt.
I denna blogg kommer vi att hålla en ständig uppdatering om vad som händer på Afrikas horn, samt vad som sker i vårt projekt så att ni enkelt kan följa med oss i vår resa mot vårt mål - samla in 10 000kr till de utsatta.
Hoppas att du ska trivas och kikar in här då och då för intressant uppdatering!

RSS 2.0