Julmarknad i skolan

Johanna och Clara säljer för fullt
En glad Martin köper en ask
Ellen
Försäljningen idag gick bättre än förväntat! Vi såldedrygt 60 askar på Rudbecks lilla julmarknad och nu är det inte många kvar. Det är kul att så många verkar tycka att det är en bra idé och är intresserade av att veta mer. 1000 askar kändes i början otroligt mycket men nu när vi väl är igång med vårt arbete känns det som att vi kan sälja mer än så. Utöver att vi fått möjligheten att hjälpa andra som inte har det lika bra har vi nog alla tagit lärdom av hela den här resan och utvecklats som personer.

Försäljning av askar i Rudbeck!

Här kommer några bilder från vår väldigt lyckade försäljning i Rudbeck där vi sålde kring 110 askar under två timmar! Imorgon står vi även på Rudbecks julmarknad och säljer, så om ni har några frågor eller kanske till och med är sugna på en ask, ta med en tia så kan vi tillsammans hjälpas åt att göra världen till en bättre plats.

Julen är ju trots allt en tid för lycka, för alla!

Vet du inte vad du ska ge din mormor eller mamma i julklapp? Gör det lätt för dig. Gå in på Unicefs hemsida och gå in på gåvoshop. http://unicef.se/gavoshop. Här hittar du allt från vätskeersättning, poliovaccin till sagoböcker.
Ge något meningsfullt, något som kan rädda liv eller bara förgylla vardagen.
För vore det inte underbart om något paket under granen skulle bidra till leenden på barn på andra sidan jordklotet.
Julen är ju trots allt en tid för lycka, för alla!
Ha en mysig helg! Varma julkramar från projektgänget!

Äntligen...

Äntligen. Det både vi och ni har väntat på. På torsdag kommer askarna att finnas till försäljning på Rudbeck! Under det tidiga lunchblocket, 11:30-12:40, kommer Ellen, Linnéa och Johanna finnas till hands i cafeterian. Timmen därpå tar Jennifer och Olivia över. (Clara hittar ni i biblioteket pluggandes till sitt juridikprov.)

Förutom att ni äntligen har möjligheten att köpa askarna så får ni även grilla oss med frågor om det är något ni undrar över.

Tablettasken är en perfekt julklapp till vänner och familj! Eller om du hellre vill det - en liten julklapp till dig själv. Askarna går åt som smör i solsken och just nu har vi sålt ungefär 600 stycken och har tjänat in runt 6000 kronor. 400 godisaskar finns alltså kvar och väntar på att få bli sålda!
Passa på att göra en god gärning lagom till jul och införskaffa ett par tablettaskar. För endast 10 kronor är den din!
Hoppas att vi ses på torsdag i cafeterian!

Mmmm...

Här får ni en bild på en av våra kunder som njuter av lite godis med gott samvete - och det med all rätt, för hon har precis bidragit med en guldpeng till de utsatta. Gör det du med vettja.
Ps. Vill du ha tips på en bra julklapp? Köp då en ask eller två att ge bort samtidigt som du ger människorna på Afrikas Horn en gåva.

Den här bloggposten innehåller nötkräm

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här!
Tillsammans räddar vi barns liv.

- Detta är en liten, men livräddande parantes i vårt arbete för Afrikas horn. Nötkrämen kommer att skickas till de barn i världen som behöver det mest. Att publicera detta inlägg är ett enkelt sätt att rädda liv, och jag hoppas att du hjälper du med.


Foto: UNICEF


En bild säger mer än tusen ord

Ett välkänt faktum är att "en bild säger mer än tusen ord". Jag talar nog för alla i min projektgrupp när jag säger att det är först nu vi har insett vad det här uttrycket verkligen innebär.

Bildspel med bilder från Afrikas horn höll mig vaken väldigt länge härom natten. Jag blev äcklad, chockad, ledsen, frustrerad, arg och tom. Det jag hittills hade läst om situationen på Afrikas horn sattes nu på sin plats, som när alla bitar i ett pussel läggs på sitt rätta ställe. När hela pusslet är lagt får man en helhetsbild av hur det faktiskt ser ut. Jag fick nu se helhetsbilden av hur livet faktiskt är för människorna där. 
Vad jag då såg var långt ifrån vad jag hade räknat med hur situationen, bokstavligt talat, skulle "se" ut. Jag blev förtvivlad. Jag ville bara stänga ögonen och slippa se bilderna. Men man kan inte blunda för verkligheten. Vi som projektgrupp har valt att med öppna ögon kämpa för att de här människorna en dag ska få ett bättre liv.

Ordet torka hade tidigare gett mig en bild av extrem värme och vattenbrist. Ordet svält hade tidigare gett mig en bild av en by, där allas magar aldrig slutade vara hungriga. Ordet fattigdom hade tidigare gett mig en bild av människor som lever under knappa förhållanden, i små hyddor byggda av lera. 
När jag sätter in alla dessa ord i ett och samma perpektiv blir jag upprörd. Men det är först när jag ser bilder som innehåller dessa ord som jag känner smärta. Jag känner smärta för att bilden innehåller så mycket mer än bara orden och jag lider med människorna. Det är smärtan och tviveln i deras ögon som smittar av sig.

Om en bild säger mer än tusen ord läste jag säkerligen en hel roman genom att titta på alla bilder den natten. En roman som beskrev situationen på Afrikas horn utifrån de drabbades synvinkel. En väldigt känslofylld roman.

Det jag egentligen vill säga med den här texten är att ord egentligen bara är ord. Det är först när man ser orden i bilder som de genast blir till verklighet, i det här fallet en hemsk verklighet.


Miljoner kan dö av torkan.

Här får ni ett tips på en otroligt gripande artikel från aftonbladet om en journalist som spenderade en vecka på Afrikas Horn. Försök att hålla en torr kind efter att du läst detta. Ännu ett bevis på att det behövs göras någonting - Nu.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/varldendirekt/afrikashorn/article13406905.ab


RSS 2.0